RSS

E oare Ilyes sovinist sau incompetent?

29 Mai

1-Vorbeam cu Ilyes la sedinta de consiliu local
cand a fost vorba de maghiarizarea numelor strazilor din oras,si totul a decurs normal pana i-am spus ca in Ungaria nicio minoritate nu are membri in Parlament,cand s-a si enervat si a urlat ca nu e dezbatere publica,moment in care sedinta de consiliu local s-a oprit toti uitandu-se la el mirati.Initiatorul proiectului hotararii privind maghiarizarea numelor strazilor din oras,apartine sefului dumnealui de campanie de acu 4 ani,lucru ce ma duce cu gandul la faptul ca domnului primar Ilyes i-a fost frica sa initieze asa proiect,ca nu cumva romanii sa-si dea seama cine e,si l-a pus initiator pe prietenul lui.

2-A dat o diploma de cetatean de onoare unui maghiar acu vreo 3-4 ani,sedinta la care s-a vorbit in majoritate maghiara,lucru ce i-a lasat masca pe ziaristii romani prezenti in sala.

3-Zilele Partium sunt mult mai bine realizate decat Ziua Nationala a Romaniei si a romanilor,care e si Marea Unire a romanilor.De altfel se poate verifica in proiectul de buget ca nu este 1 leu pentru 1 Decembrie,insa sunt bani destui pentru Zilele Partium.In urma cu vreo 4 ani domnul primar era revoltat ca cica cineva ii pune piedica in a participa la organizarea zilei Romaniei,dar in schimb el nu da 1 leu pe ea.

4-Podul Golescu a fost realizat cu probleme mari de calitate,el fiind reparat in nenumarate randuri de la inaugurare.Domnul Ilyes a dat de stire la primele probleme aparute,ca de vina sunt firmele romanesti.Un atac cam nationalist si josnic.Daca firmele romanesti lucreaza asa prost cum de in alte orase fac lucrari de calitate? si cum de nu a stipulat in caietul de sarcini interzicerea firmelor romanesti,sau cum de nu s-au impus standarde ridicate ca firmele romanesti sa nu poata castiga? De nu stia ca firmele romanesti fac lucrari de proasta calitate,atunci ce profesionist e el ca primar?Trebuia sa aduca firme din Budapesta sa faca lucrari bune,cine l-a oprit? Domnul primar Ilyes Iuliu si Gyula,ca asa a aparut in campania de acu 4 ani si 8 ani,isi ascunde incompetenta prin improscarea romanilor,care in parte l-au si ales.

5-Statuia lui Lucaciu zace in bezna,iar celelalte grupuri statuare din centru sclipesc de iluminate ce sunt.Mi se pare foarte bizar.Va rog verificati,nici statuia lui Maniu nu sta luminata,in schimb langa sclipeste sediul bisericii maghiare.La fel si cu bustul lui Coposu.

6-A facut infratire cu un oras din zona autonoma Tirol Austria,la care tot face UDMR referire pentru autonomia zonei secuiesti de la noi.Poate nu stie nici el si nici colegii de la UDMR ca este o regiune autonoma dar nu e in Austria,ci in nordul Italiei,si ca prin unificarea UE aceste zone sunt pe duca,fiind arii administrative depasite pentru constructia europeana.

7-In urma cu aproximativ vreo 6 ani,cred in comuna Lazuri au fost zilele comunei si s-a intonat imnul maghiar,sau mai exact doar imnul maghiar,cel roman nici vorba.Acolo e un primar maghiar de la UDMR,iar Ilyes fiind atunci presedinte pe judet la UDMR,nici nu s-a obosit sa-si ceara scuze de la romanii din acea comuna si din judet.

8-Uneori de 1 Decembrie Turnul Pompierilor a fost iluminat in culoarea maghiarimii adica verde, cica era serbata ceva zi contra cancerului sau asa ceva.Ma da mare coincidenta,(daca e coincidenta,domnul primar trebuia sa banuie ca poate fi interpretat gresit gestul,si sa culoarea s-o puna pe 2 decembrie),nu ar fi primul mesaj contra Romaniei,un altul faimos e facut de un ministru UDMR care a reusit sa faca sigla postei romane fara RO si tricolor,dar cu traducere bilingva,si a reusit si sa faca serviciu informatii romtelecom in lb.maghiara.Sunt si multe altele.

9-In raportul primarului aparut acu 4 ani in Informatia zilei tabelele is explicate in maghiara.Aparitia a fost in campania la locale in 2008,oare in primarie se fac statisticile in maghiara,sau de ce nu s-au publicat in romana „marile realizari”.

10-La el pe site acu 4 ani scria doar in maghiara Lacul ,,Kubik”.In romaneste nu trebe scris ca dumnealui e pentru multiculturalism…

11-El desi e Iuliu pentru maghiari se da Gyula,probabil maghiarii nu l-ar simpatiza daca ar aparea cu nume romanesti.Deci numele dumnealui e Iuliu Gyula Ilyes.

12-Faptul ca pe contracandidatul lui in turul 2,pe dr.Coica l-a facut sudist
suna cam ca si budos olah (vlah imputit),expresie des intalnita la maghiarii sovinisti si iredentisti.Nu parca suntem in Ungaria?reprezentantii romani sunt batjocoriti de cei maghiari.

13-Desi fenomenul numit fotbal este la cote mari la noi in tara si in oras,domnul primar nu a miscat nimic in ceea ce priveste implicarea in exploatarea in folosul satmarenilor a Campionatului European de Fotbal la care a participat si echipa Romaniei.
Se pare ca nu e pe faza sau nu doreste sa faca o bucurie satmarenilor microbisti si patrioti,primaria putea initia,promova sau stimula amplasarea in piata 25 Octombrie a unui ecran gigant la care sa se poata viziona meciuri in special ale Nationalei Romaniei.Cineva din presa locala zicea mai in gluma mai in serios,ca el ar fi pus si plasme daca era Ungaria la acel campionat.

14-In urma cu aproximativ 3 ani domnul Iuliu Gyula Ilyes facea afirmatia,nu ne mai mira la dumnealui nimic,cum ca Satu Mare e orasul lalelelor.Se stie ca mai demult,pe timpul PCR,era numit orasul trandafirilor datorita numarului mare de acest tip de flori in oras.Insa e clar ca Gyula a spus cu sens ca orasul e udemerist,deci maghiar.Conform siteului primariei in oras sunt maghiari 35%,de unde se vorbeste ca sunt 40%-45%? Poate ca unii ar vrea sa fie 45% amghiari in municipiul Satu Mare.

15-In cadrul primariei sunt 1 primar si 1 viceprimar maghiari,doar 1 viceprimar roman,desi in oras sunt 2 treimi romani,foarte multi sefi de departamente sunt maghiari,incet se maghiarizeaza administratia publica locala.Desi in intelegerea publica cu PNL de acu 4 ani trebuiau 2 primari romani,s-a ajuns la doar unul,intr-un oras in care ungurii sunt doar o treime.

16-S-a opus vehement construirii catargului cu steagul national in piata Romana.

17-UDMR desi pana acu batea moneda pentru multi-culturalitate,prin gestul de la UMF Targu-Mures prin care doreste facultate doar in maghiara,dovedeste ce intentii multi-culturale are.

18-S-a iscat un scandal diplomatic prin care Ungaria a adus ofense Romaniei in problema inhumarii unui horthyst in secuime,actiune facuta cu sprijinul si publicitatea partidelor maghiare din Romania.

Ilyes face parte dintr-un partid care nu ezita sa jigneasca si sa provoace romanii, nu pot fi intamplatoare toate astea.
Si-au declarat pe fata dorinta de a crea zona autonoma secuiasca si a Transilvaniei,chiar si in Satu Mare acest lucru e privit cu mare rezerva.Au declarat ca doresc sa urmeze modelul Kosovo,au dorit sa aiba autonomie culturala,in toamna 2007 la alegerile europene au avut ca slogan,,o noua descalecare”.
Nu-mi permit sa fac catalogari fiecare decide ce crede,in titlu sunt banuielile mele.Cine nu are incredere in veridicitatea informatiilor,il rog sa le verifice.

Update 31.05.2016: Cred ca mai bine nici nu se putea vedea,ce sovini is cei din UDMR fata de tot ce e romanesc,decat prin lista de evenimente la care a participat Ilyes in ultimul lui an ca primar.S-a tot laudat pe facebook ce activitate de prezenta a avut el,iar in lista a aparut Zilele Partium dar Ziua Romaniei nu! Si la fel a fost si cu finantarea lui Ilyes pentru aceste 2 evenimente din oras…

Marian Munteanu si un grup de personalitati fac un nou partid politic,care e aplecat spre problemele reale ale romanilor si ale Romaniei.Iar in Satu Mare il sprijinia pe candidatul romanilor,primarul Coica.Interesul national e cel mai imprtant.Pe larg:https://orasulsatumare.wordpress.com/2016/05/22/marian-munteanu-si-alianta-noastra-il-sustin-pe-coica/

 

 

Reclame
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: