RSS

Duplicitatea USA ?

16 mart.

Oare USA se comporta duplicitar? Pai altfel cum sa interpretezi faptul ca pe separatistii albanezi din Serbia i-a sprijinit,iar pe rusii din Crimea ii impiedica. Atunci despre ce vorbim? E clar ca se bat pentru zonele de influenta si asta arata ca nu e nicicare mai bun.Se mai baga si Germania dar ea are rol secundar in toata treaba asta.europa Rusia vazand ca pierde teren ce putea sa faca decat sa intre cu armata.Asta pentru ca in rest nu e capabila de nimic.In loc sa atraga tarile europene printr-o posibila dezvoltare serioasa a ei,Rusia confirma acel banc ca se invecineaza cu cine vrea ea.Cum a castigat Romania in al 2lea razboi mondial daca rusii au furat jumatate din Moldova si au venit in tara noastra si au facut exact ce au vrut? Pentru ca s-au inteles cu USA pentru zonele de influenta.Poate USA nu ar fi vrut ca URSS sa aiba asa mare influenta dar era cam tarziu.De ce acu 5 ani cand a fost acel macel in Tibet,cand China a omorat conform Reuters 100 de calugari tibetani care protestau,USA nu a intervenit? Pentru ca ii e frica de marea China,cat si pentru ca are relatii economice uriase cu China.Dar in Serbia a intervenit stiind ca sarbii sunt frati cu rusii,si ca atare sa le faca in ciuda rusilor.Acu ca rusii vor alt razboi putem zice ca asta e diferenta, ca Albania nu a intrat cu armata in Kosovo.Asta nu scuza insa duplicitatea USA,mie cel putin asa mi se pare.

Daca e adevarat ca Putin de aceea s-a intalnit cu premierul Ungariei V.Orban acu ceva luni de zile, ca sa destabilizeze zona asta a Europei,printr-un conflict inter-etnic in Transilvania,lucurile sunt cele mai grave posibil.Nu m-ar mira din moment ce Orban scuipa UE,FMI si acu 1 an si Romania.Ce sa mai zic de capitalul strain in Ungaria care pur si simplu e invitat sa plece.Isi face scor electoral pe seama asta dar nu cred ca faptul ca au crescut unele salarii in Ungaria e asa mare succes.De sarbatori am fost in Nyiregyhaza si nu era luminat de sarbatori nici cat 10% din Satu Mare.Iar mall-ul din centru era aproape gol…

Daca Orban a facut intelegere cu Putin,Ungaria e terminata in fata partenerilor NATO,cat mai ales a USA.Si daca ne gandim ce imagine are Ungaria in lume cu acel partid anti-semit Jobbik,nu cred ca Ungaria e pe drumul bun.Dar precis politrucul Orban va stii cum sa dea bine in fata votantilor.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 16 martie 2014 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: