RSS

Viktor Orban declara razboi Romaniei

28 Iul

Din moment ce isi trimite oamenii sa puna steaguri secuiesti in secuime,desi statul roman nu le recunoaste,inseamna ca nu recunosti ca acolo e Romania,ci Ungaria! Si asta diplomatic inseamna declaratie de RAZBOI !!!  Ba mai mult Tokes cere acum nu autonomia ci independenta! si batalioane de lupte locale.Ba frate asta e razboi curat.E mai usor sa-i scuipi pe romani decat sa aduci investitori in zona.Steagul secuiesc e simbolul lor pentru autonomie.Adica parlament propriu,guvern propriu si militie proprie.De la autonomie la independenta e doar un pas.Tinutul Secuiesc cuprinde 3 judete,Mures,Harghita si Covasna.In Mures sunt majoritari romanii,in Harghita is vreo 30% iar in Covasna vreo 10%.Ba mai mult,vor autonomia Partium,adica Satu Mare,Salaj si Bihor.In toate cele 3 judete sunt majoritari clar romanii.Cum ceri atunci autonomie?La fel si cu judetul Mures.Daca va fi autonomie de ce sa nu ceara autonomie si zonele de romani din secuime?UE se uneste dar ei vor invers.Oare cum va fi cand romanii nu vor vrea sa traiasca alaturi de minoritatea maghiara? Evident ca nu va fi normal,dar daca ei nu vor e normal.Dar ce va fi cu ungurii care nu stau in secuime? Asta nu conteaza,important e sa invrajbim si sa ne facem socotelile politico-electorale.Acu ceva zile in judetul Alba,un alt lider din Ungaria spunea ca vor sa refaca Ungaria Mare,faptic daca nu oficial…Am mai zis eu,Attilla barbarul traieste!,desi e unul din cei 7 cei mai rai conducatori ai lumii din toate timpurile.Au partid in parlament si vicepremier si tot nu-s multumiti mongolii astia ! Da,ei isorban hitler mongoli veniti in Europa doar de vreo o mie de ani.Saracii,inca nu s-o acomodat in Europa.Asta e dorinta de a trai in pace,ca scuipi Romania si romanii tot a doua saptamana?! Nu pot decat sa public un articol din cotidianul Adevarul si sa zic „si eu sunt satul de Ungaria!”.Si ma tem ca majoritatea ungurilor sunt foarte multumiti de ce face individul asta de Orban,barbarul modern al Europei! Evident poate fi chiar si Hitler,dupa cum e vazut de unii unguri care nu mostenesc genele rele ale lui Attila.Avem si la noi in judet sovinii nostri.Zilele trecute a fost ziua comunei Orasu Nou si formatii romanesti aproape zero.Asta desi suntem in Romania si o treime din sateni is romani,dar evident unii se cred in Ungaria.E foarte greu sa ai dialog cu maghiarii daca te tot scuipa in fata.

Ne-am saturat de Ungaria    http://adevarul.ro/news/politica/ne-am-saturat-ungaria-1_53d4b8020d133766a8c66b32/index.html

Ne-am săturat de Ungaria care vrea respect pentru dispreţul ei faţă de legile româneşti, care propune un dialog în care Viktor Orbán să monologheze despre super-naţiunea maghiară, care pretinde buna vecinătate a Budapestei care să ne dicteze tuturor şi cere toleranţă pentru politica maghiară pornită să anuleze suveranitatea şi chiar existenţa statului român.

Ne-am săturat de grija Ungariei pentru minoritatea maghiară din alte state, în timp ce minorităţile din interiorul statului maghiar nu sunt reprezentate nici măcar în Parlament, darămite în Guvern, iar unele minorităţi au devenit ţinte publice pe teritoriul ungar. Ne-am săturat de retrocedările pe care le vrea şi le susţine Ungaria în România, în timp ce despre averea Gojdu nu se mai pomeneşte nimic. Ne-am săturat de drepturile şi de revendicările bisericilor maghiare în România, după ce nici în secolul XIX acestea nu le permiteau românilor transilvăneni să aibă biserici de piatră, ci numai din lemn, ca să nu lase urme durabile, pentru ca în prezent să ne acuze că nu avem istorie, trecut sau cultură. Acum, brusc, bisericile maghiare au descoperit că vor toleranţă şi retrocedări, după ce au furat Ardealul şi i-au împilat pe români secole de-a rândul. Nu am văzut niciun cleric maghiar să-şi ceară scuze pentru trecutul de împilare exercitat de bisericile maghiare asupra populaţiei româneşti.
Ne-am săturat să ni se bage pe gât criminali maghiari de război vinovaţi pentru uciderea românilor, să se defileze cu cărţile lor prin România, să li se acorde onoruri şi să li se ridice statui, iar cenuşa lor blestemată să fie adusă pe ascuns ca să fie înmormântată în pământul pe care l-au schilodit, unde sângele românilor ucişi de ei încă strigă după dreptate. Nu am auzit Ungaria să-şi ceară scuze niciodată pentru perioada şi crimele lui Horthy, dimpotrivă, acesta e glorificat în centrul Budapestei. În plus, urmaşii slugilor lui Horthy care au furat păduri în Ardeal sunt reîmproprietăriţi ca şi cum înaintaşii lor ar fi fost proprietari de drept pe pământul românesc.
Ne-am săturat de Ungaria şi de istoria ei „glorioasă” de 1.000 de ani de împilare a altora pe care nu ştie cum să şi-o reînvie şi să o readucă la viaţă, călcând peste adevăr, peste vinovăţii, peste convieţuire, peste orice normalitate şi bună vecinătate.
Ne-am săturat de Ungaria şi de toţi banii ei băgaţi în politica şi în presa maghiară din Transilvania ca să-i otrăvească pe etnicii maghiari şi să-i înveţe cum să se izoleze de români, cum să nu înveţe limba statului în care trăiesc, cum să-şi dorească enclave etnice şi cum tot răul de pe lume vine de la noi.
Ne-am săturat de Ungaria şi de toţi interpuşii ei, cu funcţii sau fără, care agită apele extremismului şi ale secesionismului şi care se plâng mereu, peste tot, şi aici, şi în străinătate, de împilare şi genocid al maghiarilor, în timp ce românii au ajuns să trăiască în Harghita şi în Covasna sub teroarea noilor grofi maghiari ca înainte de Marea Unire.
Ne-am săturat de Ungaria şi de veşnicele ei pretenţii şi nemulţumiri, în timp ce elevii români sunt alungaţi din şcolile centrale din oraşele Transilvaniei ca să le facă loc copiilor maghiari, în timp ce tricolorul le este interzis copiilor români care ajung să fie pedepsiţi dacă îl poartă.
Ne-am săturat de Ungaria şi de steagul secuiesc vârât cu de-a sila peste tot, alături de steagul statului maghiar şi de steagul naziştilor cu cruce şi săgeţi, exact pe pământul care a avut cel mai mult de suferit de pe urma abominaţiilor horthyste.
Ne-am săturat de Ungaria şi de Jobbik care este visul de aur al multor votanţi din această ţară, partidul care negociază cu Moscova preluarea de teritorii străine şi care e gata de război cu România pentru Transilvania.
Ne-am săturat de Ungaria şi de premierul ei reales Viktor Orbán, salvatorul naţiunii maghiare, care de la primul discurs în Parlament şi-a afirmat „dreptul” de a controla teritorii din ţările învecinate şi de a da ordine altor naţiuni.
Ne-am săturat de Ungaria ”independentă” care ia bani de la ruşi, ”iliberală” pentru a băga pumnul în gura presei şi ”mândră” să dea chip neo-nazismului într-un fel pe care nu-l credeam cu putinţă în secolul XXI.
Ne-am săturat de Ungaria care vrea bună vecinătate cu România prin călcarea acesteia în picioare, care vrea toleranţă pentru extremismul ei, drepturi pentru expansionismul ei şi respect pentru sărbătorile ei care înseamnă negarea istoriei românilor şi anularea reîntregirii naţiunii noastre.
Ne-am săturat de Ungaria care vrea să se amestece peste tot, pe care o dai afară politicos pe uşă şi ţi se bagă în suflet pe fereastră, care îşi trimite emisarii pe cai în Transilvania ca să ne amintească de descălecarea lui Horthy şi care trăieşte din resentimente şi frustrări de călău care nu îşi mai poate tortura şi nimici victimele, după ce a făcut-o secole de-a rândul.
Ne-am săturat de Ungaria care se agită fără oprire ca UE să se ocupe de minoritatea maghiară, Consiliul Europei să se ocupe de minoritatea maghiară, Consiliul European să se ocupe de minoritatea maghiară, Comisia Europeană să se ocupe de minoritatea maghiară, Parlamentul European să se ocupe de minoritatea maghiară, SUA să se ocupe de minoritatea maghiară, Rusia să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul României să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Ucrainei să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Slovaciei să se ocupe de minoritatea maghiară, Guvernul Serbiei să se ocupe de minoritatea maghiară, Turcia să se ocupe de minoritatea maghiară (Vona Gabor a vizitat şi Turcia unde le-a vorbit „fraţilor şi surorilor” poporului maghiar, care, întâmplător, a fost ocupat de Imperiul Otoman, dar istoria se rescrie), Dalai Lama să se ocupe de minoritatea maghiară (Tőkés a vrut să-l aducă în Transilvania să-i arate minoritatea maghiară care suferă la fel ca poporul tibetan, iar europarlamentarul UDMR Sógor Csaba chiar s-a întâlnit cu Dalai Lama în 2010 şi l-a salutat ”în numele maghiarilor transilvăneni”, vorbind la comun despre drepturile minorităţilor tibetană şi maghiară). Şi lista nu se opreşte aici: Ungaria complotează ca de minoritatea maghiară să se ocupe şi catalonezii, bascii, tirolezii, flamanzii, italienii şi thailandezii, câţiva vajnici apărători ai autonomiei de acest fel fiind prezenţi în repetate rânduri la mitingurile secuieşti din România. Dar cel mai important susţinător al Ungariei pe drumul către controlul minorităţilor maghiare din ţările învecinate este Găgăuzia, raionul separatist cultivat intens de Budapesta. Universul întreg trebuie să se ocupe de minoritatea maghiară şi de problemele ei închipuite…
Ne-am săturat de Ungaria şi de complexele ei furibunde de mare fost imperiu imaginar, de mândria ei de mare naţiune care are atâtea păcate în trecut – şi nu doar faţă de poporul român – pe care însă se străduieşte să le ajungă din urmă în prezent, care s-a dat întotdeauna de partea imperiilor care i-au încurajat ambiţiile nejustificate, aşa cum în prezent s-a dat de partea Rusiei care a îngenuncheat-o în 1956, doar va mai rupe ceva teritorii de la statele pe care Moscova le vrea doborâte şi îngenuncheate. Jucând de partea Rusiei, Ungaria şi-a călcat singură în picioare istoria şi şi-a aruncat la coşul de gunoi martirii propriei ei revoluţii anti-comuniste.
Ne-am săturat de Ungaria şi de istoria ei „glorioasă” de 1.000 de ani de împilare a altora pe care nu ştie cum să şi-o reînvie şi să o readucă la viaţă, călcând peste adevăr, peste vinovăţii, peste convieţuire, peste orice normalitate şi bună vecinătate.
Ne-am săturat de Ungaria care vrea mereu mai mult, drepturi speciale, tratament preferenţial, control asupra comunităţilor maghiare din afara ţării, dar mai ales asupra averii ţărilor unde se află acestea, care vrea limba maghiară şi stat în stat peste tot, în numele rasei superioare pe care o reprezintă.
Ne-am săturat de Ungaria care nu vrea să fie un stat printre alte state, ci un stat peste alte state, care nu vrea să reprezinte un popor printre alte popoare, ci un popor peste alte popoare, care nu vrea să se laude cu o cultură printre alte culturi, ci cu una peste alte culturi.
Ne-am săturat de Ungaria care se visează Reich, de Viktor Orbán, care se visează Horthy şi de Budapesta care se visează capitala unui Imperiu care nu a existat niciodată decât în halucinaţiile bolnave ale unor lideri pentru care viaţa nu avea rost decât prin moartea altora.
Ne-am săturat de Ungaria lui Viktor Orbán, a lui Semjén Zsolt, a lui László Tőkés, a lui Vona Gábor, de Ungaria lui Wass Albert şi a lui Nyirő József, de Ungaria batalioanelor secuieşti ale morţii pe care László Tőkés le vrea reînviate (şi acestea au monumente în România), de Ungaria nostalgiei după Horthy şi după ante-Trianon şi, dacă votanţii unguri, prea mulţi, ai acestei direcţii periculoase, mai doresc să evite ca poporul maghiar să rămână în istorie ca ultimul nostalgic al nazismului, ar trebui să-şi construiască o altfel de ţară, cu altfel de aspiraţii şi, mai ales, cu altfel de eroi.
                 update 31.07.2014:premierul Marii Britanii declara ca Rusia ar putea interveni cu armata in Tarile Baltice si Romania.Se confirma deci suspiciunea ca s-a inteles cu Orban,cand s-au intalnit acu ceva luni de zile printre altele si ca sa destabilizeze Romania.Vor sa faca provocari ordinare,la care statul Roman sa raspunda si la care Putin sa intervina cica sa-i apere pe unguri,desi nu au patit nimic.In plus,acum se fac referendumuri pentru autonomie in secuime ca si in estul Ucrainei.
                 update 02.08.2014:dupa ce de 1 Decembrie,primarul iredentist din Carei (UDMR care cica nu-s asa rai ca cei de la celelalte 2 partide maghiare) nu a sarbatorit Ziua Romaniei,acum refuza sa dea voie amplasarii unui bust a lui Bratianu:http://www.buletindecarei.ro/2014/08/consilierii-udmr-carei-refuza-istoria-romaniei-nu-accepta-bustul-primului-ministru-ionel-i-c-bratianu-in-muncipiul-carei.html
Reclame
 
10 comentarii

Scris de pe 28 Iulie 2014 în Fără categorie

 

10 răspunsuri la „Viktor Orban declara razboi Romaniei

 1. Liviu Stefanescu

  3 Octombrie 2014 at 19:17

  Cine a scris acest comentariu ? E prost rau si e foarte toxic baiatul.

   
 2. cosmaalexandru

  3 Octombrie 2014 at 19:31

  Ai nume romanesc dar nu esti roman…si nu ai nici minte dupa cum vorbesti.

   
 3. iuganicolae

  4 Octombrie 2014 at 6:41

  De ce e prost rau autorul articolului ? Explica si, cine stie, poate te credem. Altfel esti tu un Sulimberg de la Sotânga adica un Pielea p… care face pe europeanu lu peshte prajit, dar care nu stie ce a fost si cum a fost nici cat a uitat Tokes.

   
 4. GIM

  4 Octombrie 2014 at 7:21

  De unde suntem atacati de rusi, de la rasarit, apus sau…prin conducatorii nostri politici ai ultimilor 25 de ani? Citeste si decide acum, inainte de „prezidentiale”, daca esti roman!

   
 5. cosmaalexandru

  4 Octombrie 2014 at 13:02

  Nicolae:iti pui nume romanesc dar esti clar de alta natie,am lasat comentariul ca sa vada lumea ce educatie si caracter au ungurii extremisti a lui Tokes.

   
 6. cosmaalexandru

  4 Octombrie 2014 at 13:04

  GIM:Orban are intelegere cu Putin si se pare ca Putin sustine extremistii separatisti din Romania ca sa destabilizeze zona.Nu eu am venit cu asta ci analisti de top,chiar si fostul presedinte al USA Bill Clinton,l-a criticat acu o saptamana pe Orban.

   
 7. tiberiu kvasznicza

  4 Octombrie 2014 at 20:03

  mai retardatilor…daca nu ati stiut..SECUII nu sunt UNGURI suta la suta este ca la voi romanii nu toti sunt ROMANI unii sunt moldoveni altii olteni si altii ardeleni

   
 8. cosmaalexandru

  4 Octombrie 2014 at 20:45

  nu sunt maghiari,sunt o ramura a hunilor dar au fost maghiarizati.

   
 9. Victor Gh Banţa

  5 Octombrie 2014 at 20:37

  Atâta timp cât România se comportă cu demnitate și respect față de țările vecine ar fii oportun un comportament pe măsură al țărilor vecine față de România. Acțiunile instigatoare ale politicienilor sunt dezavuate de popoarele cărora li se adresează. Nutresc convingerea că poporul maghiar nu seamănă vânt spre a culege furtună iar politicienii maghiari nu întotdeauna se identifică cu poporul ce-i delegă în misiuni dușmănoase. Altminteri, organele de justiție, ordine ori coerciție ar trebuii să doarmă mai puțin și să ia atitudine.Ce ziceți Domnule Ministru de Externe ?.

   
 10. cosmaalexandru

  5 Octombrie 2014 at 21:00

  corect !!!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: