RSS

Incompetenta se vede si in trafic

11 aug.

gaboru 2

Daca nu este autoritate si competenta este debandada.Cum altfel poti descrie situatia cu cele 2 poduri din mun.Satu Mare? Desi am prezentat cele 3 solutii alternative podului de la strand si centurii inca acu 5 ani,primaria zice ca ba se vor implementa,ba nu se vor implementa.Acestea ar costa foarte putin fata de pod si centura dar totusi nu se accepta.Oare de ce? (Nu e vorba sa nu se faca podul si centura,ci doar pana se fac acestea.Dar si dupa realizare pot continua daca e nevoie) Poate din jena ca cei de la primarie nu sunt in stare sa vina cu alte solutii.Dar nimeni nu le stie pe toate chiar daca e si autoritate publica.

In tarile dezvoltate cetatenii primesc si recompense banesti,eu am vrut doar sa se implementeze fara recompense dar mai ca n-am fost scuipat de conducerea primariei de acu 5 ani.Nu a prezentat interes nici pentru Coica,probabil el crezand ca rezolva problema prin largirea spre Soarelui.Asta desi i-am spus ca s-ar rezolva doar pentru cei ce la Burdea iau stanga.Iar solutiile prezentate de mine sunt mai ales pentru acei soferi ce acolo iau dreapta sau inainte.Acum revine la primarie pe acelasi post domnul viceprimar Albu si ba vrea sa introduca 3 benzi pe sens,ba nu vrea.Dar primarul Kereskenyi nu are nici el solutii? Totusi e primar si s-a dat tare competent in campanie.S-a umblat un pic la semafoare,dar ele nu sunt inteligente ca sa fie rezolvata problema ca lumea.Oare de ce nu s-a putut umbla acu 8 ani la semafoare pentru ca e mai bine in trafic si asa.Nefiind specialist in domeniu,am prezentat cele 3 solutii si expertului neamt in urma cu 2 ani,cand a venit in oras sa faca un studiu.De ce sa se implementeze solutia cu 3 benzi pe sens,cand specialistul a spus ca celelalte 2 sunt mai bune? Adica cea cu panoul electronic si cu semafoarele inteligente.Ce sunt cateva zeci de mii de euro fata de zeci de milioane de euro cat ar costa podul de la strand si centura???

Domnilor de la primarie,va rog implementati solutiile acestea pentru ca nu o sa afle multa lume ca a venit cu ele cineva de la partidul Alianta Noastra Romania (http://www.aliantanoastra.ro/alianta/).E important cine a venit cu solutiile dar idei sunt multe si poate conteaza si mai mult cine le implementeaza.Vi le mai prezint o data:https://orasulsatumare.wordpress.com/2014/04/03/2059/

Update 08.09.2016: Inca un episod care arata incompetenta de la nivelul conducerii municipiului.La ITV la Audiente in Direct,a fost invitat domnul viceprimar Adrian Albu,care raspunde in mod direct de partea cu traficul din oras.Dumnealui ma acuza din nou, ca nu am carnet auto si mai dau sfaturi pentru fluidizarea traficului de la podul Decebal.Dumneavoastra sunteti viceprimar,aveti studii in administratie publica?
Asa vorbeste un politician democrat? Ar trebui sa stimulati nu sa huliti si putinii satmareni,care mai tin la orasul lor atat cat sa se implice in rezolvarea problemelor acestuia.Dupa manifestatiile cu 35 de mii de bucuresteni in strada si plecarea premierului,ne anuntati la tv ca pe plan local societatea civila nu s-a implicat deloc.Asta desi pe mine aproape ca m-ati scuipat cu vreo 3 ani inainte,cand am venit cu acte de sustinere din partea FORT,UNTRR si Camera Taximetristilor,pentru cele 3 idei de diminuarea a cozii auto de la podul Decebal.
Nu mai vreau sa intru in toate detaliile,dar v-am mai spus ca nu conteaza daca am carnet sau nu,din moment ce au venit aceste organizatii ale soferilor profesionisti,plus expertul german care a dat unda verde cu panoul electronic si cu semafoarele inteligente.
De data aceasta am prezentat detalii,de modul cum s-ar putea fluidiza circulatia si cu un panou simplu.De panoul electronic imi spuneati acum 5 ani ca e bun dar ca nu sunt bani.V-am spus ca ati putea gasi sponsor care sa-si faca reclama cu aceasta sponsorizare.Acum veniti iara ca nu stiu ce? Dar cu solutia cu 3 benzi pe sens ce spuneti acum ca o veti realiza,nu mai stiti cine v-a prezentat-o acu 5 ani? Vreau sa va spun ca acel expert din Germania care a fost 10 zile la Satu Mare acum 2 ani si jumatate,nu a considerat asa buna solutia cu 3 benzi pe sens.Asta mai ales pentru ca pentru soferi ar fi mai usoare celelalte 2 solutii.Acel domn e specialist,va pricepeti mai bine sau o sa ziceti ca n-are carnet? Dar domnul Karnapp a lasat document scris cu analizele si sugestiile dumnealui,va rog sa le cititi.

Acum prezint descrierea functionarii sistemului cu panou simplu.Diferenta e cam cum e panoul la Olimpia si nu cel de pe Arena Nationala.Daca nu sunt vreo 30 mii euro pentru panoul electronic,e bun si asta simplu.Se poate implementa fluidizarea traficului la poduri si fara panou electronic,ci printr-un simplu panou.In cele cam 4 ore cat e nevoie,un politist local se uita pe camere la centrul lor Big Brother si vede lungimea cozii pe podul Golescu.Si tot la 5 minute ii comunica altui politist local, sa puna niste cifre mari pe un panou simplu,care sa indice in procente (in locatia unde e urcarea pe podul Decebal si in dreapta bulevardul Transilvania spre primarie), lungimea cozii de pe podul Golescu.Lumea nu merge pe podul Golescu pentru ca nu stie lungimea cozii si ea nici nu e tot timpul la fel de mare.Cat poate costa sa cumperi un panou de vreo 2 metri si 11 cifre mari? Ce is 100-150 euro la asa mare problema? Ambulanta merge direct spre podul Golescu cand vine in fata finantelor de stat-urcarea pe podul Decebal,deci e o ruta buna. 

Ce risc poate fi daca se investesc acei 150 (o suta cincizeci) de euro,adica vreo 700 de lei? Si daca macar incercati,cu asta aratati ca va preocupa problema.Solutia e buna si complementara si pentru cea cu 3 benzi pe sens pe podul Golescu.Astfel se mai disipa din suspiciunile de incompetenta.

 

Update 02.10.2016: Vad pe o stire de astazi,un panou electronic pe autostrada din tara noastra.Daca acolo se poate,oricine isi da seama ca se poate si la noi in oras.Numai cine e incompetent sau/si de rea-credinta,nu vrea sa implementeze asa ceva si la noi in mun.Satu Mare.

http://www.agerpres.ro/social/2016/10/02/infotrafic-circulatie-intrerupta-pe-a2-bucuresti-constanta-un-autotren-a-derapat-15-02-48

Update 06.11.2016: Mie de la primarie mi s-a reprosat ca nu am carnet auto,cand am venit cu 3 solutii pentru coada de la podul Decebal.Asta desi am primit aviz pozitiv de la expertul german, la 2 din ele iar la a treia ca e buna dar nu ca celelalte 2.Chiar la un talk-show politic la postul local ITV am fost facut la fel in emisiuni diferite,de primarul Kereskenyi acu vreo 3 luni de zile si de viceprimarul Albu acu 1 luna si ceva,cum am relatat sus in articol.Vad ca marele neuro-chirurg Danaila e candidat la parlament pe loc eligibil desi merge cu metroul!…Ce conteaza de am sau nu am carnet auto? Conteaza de sunt bune solutiile,dar vad ca incompetentii nici nu vin cu solutii dar nici nu accepta idei de la cetateni.In tarile cu politicieni mai pregatiti,la asa o faza se primea si rascumparare in bani,pe langa multumiri publice,dar la primaria Satu Mare nu este asa ceva,este doar dispret…

Eu am facut sugestiile inca acu 5 ani,m-am lamurit cu Ilyes si cu Coica,inca de pe atunci viceprimarii Kereskenyi si Albu erau „pe faza”. Acum tot ca cetatean le-am facut sugestiile dar am sa incerc si politic fiind membru in Alianta Noastra Romania. https://www.facebook.com/Marian-Munteanu-666050556831132/?fref=ts  Imi pare rau ca Danaila nu s-a alaturat ANR precum alti mari romani,poate pe viitor.Despre neuro-chirurgul Danaila: http://www.nasul.tv/asta-inseamna-sa-fii-sarac-si-cinstit-dupa-peste-27-000-de-operatii-pe-creier-renumitul-neurochirurg-leon-danaila-nu-a-reusit-sa-stranga-pana-la-83-de-ani-echivalentul-a-60-de-salarii-de-baza-minim/

Cat despre reabilitarea podului Decebal,eu am fost singurul satmarean care am venit cu sugestii cand proiectul a fost in dezbatere publica.Primarul Coica mi-a tot promis ca voi putea si dezbate sugestiile cu persoana care raspunde de proiect.Ca multe alte promisiuni cam la acest nivel a ramas discutia.Si se vede ca e o lucrare cam slaba,iar dupa ce au inceput reabilitarea si-au dat seama ca trebuie protectie pentru pietoni ca la podul Golescu,desi eu le-am spus inca de atunci.Pavaj de lux nici vorba,si ce era s-a scos si se pune asfalt ordinar care deja si crapa.Primarul Kereskenyi putea schimba situatia pentru ca se pot face modificari la proiect.Coica a trecut la PRU si e mare roman cand vin alegerile,dar nu a acceptat sa faca o statuie a lui Decebal acolo langa podul lui.Asta pe langa multe altele care au aratat ca nu prea e roman si nici priceput.Altfel trebuia sa se prezinte in campanie sa nu-l lase sa castige pe unul,care e sovin si mai incompetent.Aici aveti sugestiile din 2013:https://orasulsatumare.wordpress.com/2013/08/17/renovare-pod-decebal/

 

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 august 2016 în Fără categorie

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: